ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות חדרה
|
1536-11-11
22/04/2012
|
בפני השופט:
יוסי טורס
|
- נגד - |
התובע:
1. אביעד סיני 2. עו"ד
|
הנתבע:
חברת פרטנר תקשורת בע"מ
|
פסק-דין |
פסק דין
העובדות
התובע היה מנוי על שירותי הטלפון הסלולורי של הנתבעת. לטענתו בחודש 2/11 הוא ביקש מספר פעמים להפסיק את שירותי הנתבעת, אולם חרף בקשות חוזרות ונשנות, היא לא עשתה כן. לטענתו, הוא שוחח טלפונית מספר פעמים עם נציגי הנתבעת ואף שלח פקס, אולם הודעת הביטול לא כובדה. בסופו של דבר עבר הוא לחברה מתחרה, אשר היא שטיפלה בניתוק השירות מהנתבעת באמצעות הליך המכונה "ניוד".
התובע עותר לחיוב הנתבעת בפיצוי עונשי בסך של 30,000 ₪ בגין ארבע בקשות ביטול שלא כובדו. כמו כן עותר הוא להשבת סך של 271 ₪ בו חוייב לטענתו שלא כדין.
הנתבעת טוענת כי התובע לא ביקש להתנתק, אלא ביקש הצעות משופרות בלבד. לטענתה בשיחות הטלפון עם התובע הוא ביקש לקבל הצעה משופרת ורק איים בהתנתקות, אם לא יקבל הצעה טובה ובלשונה של נציגת הנתבעת שהופיע בדיון: "הוא בא לאיים עלינו תתנו לי הצעה יותר טובה אם לא אני מתנתק" (5/14).
המסגרת הנורמטיבית
חוק הגנת הצרכן, התשמ"א- 1981 (להלן – חוק הגנת הצרכן) ייחד סעיף נפרד לטיפול בעסקה המכונה "עסקה מתמשכת". המדובר ביחסים ארוכי טווח שבין עוסק לצרכן, במסגרתם העסקה מתחדשת מתקופה לתקופה ולרוב היא תמשיך להיות בתוקף עד אשר הצרכן יבקש את סיומה. ברוב המקרים, אמצעי התשלום הוא כרטיס אשראי או הוראת קבע, כך שהתשלום מתבצע ללא צורך בפעולה של הצרכן. מכאן, התעורר הצורך למנוע שימוש לרעה של הספק בכוחו, כאשר מחד מחייב הוא את הצרכן מידי חודש בגין השירות ומאידך מקשה ומונע ממנו להפסיקו.
על כן קבע החוק כי כאשר הודיע צרכן על ביטול העסקה, תסתיים העסקה בתוך 3 ימי עסקים ממועד מתן ההודעה. ראה:
ביטול 13ד.(א)צרכן המבטל עסקה מתמשכת רשאי למסור לעוסק הודעת ביטול באמצעות אחד מאלה, לפי בחירת הצרכן (בחוק זה – הודעת ביטול):
ביטול
(1)בעל פה – בטלפון או בהודעה בעל פה במקום העסק;
(2)בכתב – בדואר רשום, או בדואר אלקטרוני או פקסימיליה, אם יש לעוסק.
....
(ג)חוזה בעסקה מתמשכת יסתיים בתוך שלושה ימי עסקים מיום שנמסרה הודעת ביטול לפי הוראות סעיפים קטנים (א) ו-(ב), ואם נמסרה הודעת הביטול באמצעות דואר רשום – בתוך שישה ימי עסקים מיום מסירתה למשלוח, והכל אם לא נקב הצרכן במועד מאוחר יותר בהודעת הביטול (בפסקה זו – מועד הביטול); במועד הביטול יפסיק העוסק את הספקת הטובין או השירותים, ולא יחייב את הצרכן בתשלומים בעד טובין או שירותים שניתנו לאחר מועד הביטול.
(ד)מסר הצרכן הודעת ביטול לפי הוראות סעיפים קטנים (א) ו-(ב), והעוסק המשיך לחייב את הצרכן בתשלומים בשל העסקה המתמשכת עקב נסיבות שהעוסק לא ידע ולא היה עליו לדעת עליהן, או שלא ראה ולא היה עליו לראותן מראש, וביטול העסקה המתמשכת היה בלתי אפשרי בשל נסיבות אלה, לא יחולו הוראות סעיף קטן (ג) וסעיף 31א(א)(2ב), כל עוד התקיימו אותן נסיבות.
מה ביקש התובע
ביום 5.2.11 שלח התובע פקס לנתבעת. בתחילת הפקס נכתב "בהמשך לשיחתנו" אולם לא הושמעה לי השיחה שקדמה למכתב זה. במכתב מתלונן התובע כי מחירי הנתבעת גבוהים וכי הוא בירר וניתן לקבל שירות זה במחירים נמוכים יותר. בסופו של המכתב מבקש התובע כך:
i - לקבל תוך לא יאוחר מ-24 שעות ...הצעה לפיצוי + תכנית חדשה ....
ii – ככל שלא תשלח אליי הצעה רצינית בזמן האמור, אבקש להתנתק מהחברה לאלתר" (ההדגשה שלי – י.ט)
אין חולק כי בעקבות מכתב זה לא הופסק השירות ואף לא הוסכמו תנאי התקשרות חדשים.